RAJA PERAHU TAMBANG


Drama-drama yang dah tak lapuk dihujang tak lekang dik panas ni, kekadang dah ingat-ingat lupa aku dah dia punya synopsis. 

Yang aku masih ingat, konon ceritanya, tentang tiga beradik yang gile-gile perangai mereka masing-masing. Telemovie yang semi komidi. Lakonan bersama Accapan dan T.S. Jeffry. Dalam drama ni, aku abg sulongnya, Accapan anak kedua dan T.S.Jeffry anak bungsu.

Entah macamana mula kejadian pun aku ingat-ingat lupa, sehingga tiga beradik ni, mcm lain-lain je rupanya. Yang Sulong namanya Mad, watak aku keturunan Melayu, adik kedua aku kononnya, Mid  namanya, mcm india lak dan adik bungsu kami T.S Jeffry pegang watak Mud, mcm orang cina lak.

Sampai sekarang aku tak ingat, macaman jadi macam tu. Urutan cerita selebihnya aku dah lupa.

Shooting kat area bandaraya Kuching dan sungai Sarawak.

0 Response to "RAJA PERAHU TAMBANG"